Problémy s DVI redukcemi NEzažehnány

beforeandafterreconnect1Jistě jste v posledních týdnech sledovali kauzu problémového zobrazení na velký třicetipalcových displejích. Tyto problémy se projevovaly při použití redukce z Mini DisplayPortu na nových MacBoocích na duální DVI a způsobovaly totální rozpad obrazu v náhodných intervalech.

Po čase se Apple od tohoto problému distancoval a prohlásil, že se jedná o problém samotných displejů, ne jeho strojů a / nebo redukcí. Bylo to veselé prohlášení, podle kterého prý nebyl s Macy kompatiblitní ani samotný Apple Cinema Display.

Apple zřejmě toto tvrzení časem přehodnotil, i když ho nyní svádí na společnost Nvidia. Ta totiž prostřednictvím Apple Update vydala update pro postižené stroje, který slibuje odstranění těchto problémů. A podle prvních informací od postižených uživatelů je prozatím úspěšný. A kromě tohto tento update také zvyšuje výkon při přehrávání HD videa. Pokud tedy máte MacBook s grafickou kartou NVidia a Mini DisplayPortem, najdete tento update v systémovém nástroji Apple Update.

Doplněno 1. 2. 2009: tak vše je jinak. Apple stále trvá na svém, že se o žádný problém nejedná a zmiňovaný update ze systému odstranil. Pokud tedy zmíněnou redukci u 30″ displejů používáte, musíte se po něm poohlédnout na torrentech. No nepřipomíná vám to také Kocourkov?

4 komentáře: „Problémy s DVI redukcemi NEzažehnány

Komentáře nejsou povoleny.