Služba Najít pro sluchátka AirPods nabírá zpoždění. Prý se dočkáme ke konci podzimu

Apple nenápadně aktualizoval svou stránku propagující mobilní operační systém iOS 15. Podpora služby Najít, která pomáhá například s hledáním ztraceného iPhone, byla pro sluchátka zpožděna.

Apple už dříve tvrdil, že službu „Najít“ (Find My) zprovozní také pro svá sluchátka AirPods Pro a AirPods Max. Nakonec se ale dozvídáme, že s dnešním uvedením iOS 15 doprovodná síť pro sluchátka nebude spuštěna. Aktuálně se tedy dozvídáme, že Apple spustí službu najít pro sluchátka později na podzim.

Důvod není nikde uveden, ale není to jediný odklad dříve avizované funkce. Zpoždění nabírá také sdílení zvuku a obrazu SharePlay, kontakty po umrtí Legacy Contacts, elektronický řidičský průkaz ve Wallet. Funkce ochrany soukromí iCloud Private Relay je rovněž ve stavu „beta“.

Služba Najít AirPods má fungovat tak, že pokud se k Vašim ztraceným sluchátkům přiblíží někdo se svým iPhone, iPadem nebo Macem, tak dostanete oznámení o jejich poloze. Vše má být omezeno na dosah Bluetooth a šifrováno.

Nové mobilní operační systémy iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15 mají být uvedeny v průběhu dnešního dne, tedy pondělí 20. září. O přesném datu uvedení macOS Monterey zatím nic nevíme.

Služba Najít pro sluchátka AirPods nabírá zpoždění. Prý se dočkáme ke konci podzimu