U některých modelů iPhone 11 a iPhone 12 ztrácí hliník svou barvu

Na internetu se objevily zprávy o tom, že některé modely iPhone 11 a iPhone 12 ztrácí své zabarvení. Jak vážný to je problém?

Nejlepší ilustraci poskytne zpráva serveru SvětApple.sk, který informace přinesl. Zdejší redakce zakoupila pro účely testování červený iPhone 12. Ten však po několika měsících začíná žloutnout a ztrácí svou červenou barvu, a to zejména na hliníkovém rámečku.

Redaktor podotýká, že tento konkrétní iPhone 12 byl nošen celou dobu v průhledném obalu. Je tedy možné, že vada vznikla působením externích podmínek, například slunečního záření. Ostatně podobné potíže hlásí také uživatelé fóra MacRumors. Zde si stěžují na ztrácející se barvu svých iPhonů 11 a iPhonů SE 2. Společným jmenovatelem je pak průhledné pouzdro, které dotyční používají.

Kromě slunečního záření / UV, může dle některých jít také o nějaký druh reakce na chemikálie použité pro výrobu průhledného pouzdra se samotným hliníkovým rámečkem. Nikdo však aktuálně netuší, jak moc je problém rozšířený a zda nejde o vadu několika málo kusů.

Za redakci SuperApple dodáváme, že podobné problémy se čas od času vyskytují u všech zařízení. Berme je proto s rezervou, jelikož pár vadných kusů neznamená, že jsou problémy se všemi miliony prodaných iPhonů 12 (11). 

U některých modelů iPhone 11 a iPhone 12 ztrácí hliník svou barvu