Uživatelé iPhonů 12 hlásí nenadálé výpadky signálu na 5G i 4G (LTE)

Od vydání nové modelové řady iPhone 12 se začali ozývat uživatelé se zvláštním problémem. Jejich telefony totiž trápí neočekávané výpadky signálu.

Uživatelé hlásí problémy s výpadky signálu jak na oficiálních fórech podpory Applu, tak na sociální síti Reddit nebo fórech serveru MacRumors. Mnoho z nich popisuje podobnou situaci, kdy chodí v zástavbě nebo při jízdě autem. Ve vzácnějších případech pak signál vypadává i bez pohybu samotného telefonu.

Nejčastějším projevem je okamžitá ztráta ukazatele signálu a následné zobrazení varování „No service“ („Žádná služba“). Samotný iPhone 12 přitom může být v husté zástavbě s dobrým pokrytím a ostatní smartphony v daném místě problém nemají. Verze iOS nemá na ztrátu vliv, jak již někteří zkoušeli.

Několik zákazníků se obrátilo na telefonickou Apple podporu. Tam jim bylo vysvětleno, že telefon možná nezvládl přechod mezi dvěma vysílači.  Pomocí zapnutí a vypnutí režimu „Letadlo“ se části uživatelů daří signál opět zachytit, ale ne všem.

Potíže mají uživatelé po celém světě, takže je možné, že nepůjde o problém se sítí konkrétních operátorů, ale obecnou chybu.

Uživatelé iPhonů 12 hlásí nenadálé výpadky signálu na 5G i 4G (LTE)

MacRumors