Konečně. iPhone SE 2020 je tady a přesně takový, jak bylo očekáváno

Dlouhé čekání je u konce. Apple vydal nástupce iPhone SE. Jeden z nejoblíbenějších modelů se dočkal nástupce, který přináší mnoho nového, ale zároveň také očekávaného. 

Roky čekání skončily a společně s nimi také zvěsti. Známý analytik Ming-Chi Kuo si může opět připsat další zářez, neboť nový iPhone SE (2020) odpovídá snad všem spekulacím, které on sám vypustil do světa. 

Konečně. iPhone SE 2020 je tady a přesně takový, jak bylo očekáváno

Nový iPhone SE zůstává u původního jména. Přináší rovněž osvědčený design známý z iPhone 8 a rovnou tři barevné varianty: červenou, černou a bílou. Přední stranu okupuje známý 4,7” LCD panel a ve spodní části najdeme Touch ID. Na zadní straně najdeme 12” širokoúhlou kamerku. Telefon podporuje Qi bezdrátové nabíjení a je voděodolný dle normy IP67. 

Uvnitř jsme se přeci jen pár změn dočkali. Nové SE pohání procesor Apple A13 Bionic a wifi čip podporuje nejmodernější verzi ax značenou také jako Wi-Fi 6. Naopak jsme se nedočkali směrového čipu U1, kterým se Apple chlubí ve vlajkových lodích iPhone 11 a 11 Pro / Pro Max. 

Pár nových funkcí a jinak starý známý iPhone 8 

Potěší také podpora svou SIM karet. Jedna ve formě eSIM a druhá ve formě fyzické nanoSIM karty, tedy shodně jako u současných modelů. 

Místo technologie 3D Touch zde najdeme také Haptic Touch a tím pádem už podporu této funkce nemá žádný nově uvedený smartphone od Applu. Připomeňme si, že prvním telefonem, který od této funkce upustil, byl iPhone XR v roce 2018. 

Majitelé krytů z iPhonů 8 mohou zajásat. Ty jsou totiž zcela kompatibilní s iPhonem SE 2020. Balení navíc obsahuje stejnou 5W nabíječku s Lightning na USB-A konektorem. Zde se bohužel žádné změny neudály. Nový model samozřejmě postrádá sluchátkový konektor. 

Apple prodává iPhone SE 2020 od 12 990 Kč za 64 GB verzi až po 17 590 Kč za 256 GB variantu. 

Pár nových funkcí a jinak starý známý iPhone 8

Apple