Systém iOS 15 nastupuje mnohem pomaleji než jeho předchůdce

Od vydání operačního systému iOS 15 už uběhly nějaké měsíce, a tak čekáme na statistiky, jak se mu daří. Dle prvních odhadů je adopce pomalá.

Je to 80 dnů od odhalení nového operačního systému iOS 15 na WWDC 2021 letos v červnu. Analytická společnost Mixpanel, zabývající se sběrem dat, vydala svou zprávu, která pro nejnovější systém nevyznívá dobře.

Dle specialistů z Mixpanel běží na iOS 15 58 % všech zařízení, které jsou s tímto systémem kompatibilní. Stále pak zůstává poměrně silných 36 % zařízení na předchozí verzi iOS 14. Zbylých pár procent tvoří starší systémy. Adopce operačního systému iOS 15 je tak výrazně pomalejší oproti svému předchůdci.

Teoreticky za to může samotný systém, který postrádá tolik novinek, jež by uživatele lákaly ke aktualizaci. Apple navíc začal vydávat kritické bezpečnostní aktualizace i pro iOS 14, což část uživatelů patrně také nenutí k přechodu.

Samotný Apple se dosud statistikami nepochlubil, ale Mixpanel asi nebude daleko od pravdy. A jak to máte vy? Aktualizovali jste na iOS 15? Podělte se v komentářích.

Systém iOS 15 nastupuje mnohem pomaleji než jeho předchůdce