Čipy Apple Silicon budou vylepšovány jednou za 18 měsíců. M2 až v půlce roku 2022

Apple mění zaběhnutá pravidla a s čipy Apple Silicon pro Mac nastavuje jiný cyklus obnovy, než vidíme například u iPhonů. Jak to bude s čipy M2 a M2 Max?

Dle zdrojů serveru Commercial Times Apple nechce příliš brzy vylepšovat své čipy Apple Silicon pro Mac. To je v přímém kontrastu s čipy pro iPhone, kde je nastavený poměrně agresivní pravidelný roční cyklus zlepšování a inovací.

Apple zřejmě usoudil, že pro Mac toto tempo není nutné i s přihlédnutím na vývoj čipů od Intelu (možná i AMD). Zdroje uvádí, že Apple Silicon pro Mac bude aktualizován jednou za 18 měsíců. To je podstatně více, než mnozí čekali.

Nástupce čipu M1, který přišel společně s MacBookem Air M1, MacBookem Pro M1 a Mac mini M1 v listopadu 2020, přijde tak až v polovině roku 2022. Stejně nástupci M1 Pro a M1 Max přijdou patrně až v první polovině roku 2023.

Do té doby bude mít hlavní dodavatel a partner TSMC čas vyladil 4nm výrobní proces, na který má Apple s rodinou čipů M2 postupně přejít. 

Zdá se vám tempo vylepšování čipů Apple Silicon pro Mac pomalé anebo odpovídající? Budou čipy konkurenčně schopné po celou dobu 18měsíčního cyklu? Podělte se o svůj názor v komentářích.

Čipy Apple Silicon budou vylepšovány jednou za 18 měsíců. M2 až v půlce roku 2022