Google chce po dekádě přejít na UIKit. Jeho aplikace lépe zapadnou do iOS

Google nečekaně mění svůj dlouholetý postoj a jeho aplikace na iOS už nebudou plně využívat vlastní uživatelské rozhraní Material Design.

Celá sada iOS aplikací od Google, tedy včetně Gmail, Google Maps, Google Photos, Google Drive, YouTube a další dostane nový kabátek. Tentokrát vývojáři z Google upouští od vlastního Material Designu, kterým jsou známé veškeré aplikace psané pro Android, ale nečekaně přechází na nativní UIKit od Apple.

Informaci potvrdil přímo šéf vývoje Jeff Verkoeyen na svém Twitteru. V dlouhém vláknu mimo jiné říká, že celé roky nebyl „UIKit“ dostatečně vyspělý a měl určité mezery v designovém jazyce. Na druhou stranu využitím vlastního Material Designu se Google roky vzdaloval nativním aplikacím, zatímco se UIKit vyvíjel.

Nyní údajně nastala doba, kdy od iOS 14 je UIKit plně schopný a Google na něj chce brzy přejít. Neznamená to však, že aplikace od Google budou ihned plně přepsané bez vlastních prvků založených na Material Designu. Z vlákna vyplývá spíše to, že Google si vezme to hlavní z UIKitu a „okoření“ to svými prvky Material Designu. Uvidíme.

Google chce po dekádě přejít na UIKit. Jeho aplikace lépe zapadnou do iOS