Mac mini M1X s více porty a lepší výbavou za pár měsíců, říká Gurman

Na obzoru je výkonnější Mac mini, který předvede jiný design ale také sílu nových procesorů „M1X“. Alespoň tak to říká známý analytik.

V nejnovějším vydání svého newsletteru „Power On“ Gurman píše, že lze očekávat nový lépe vybavený Mac mini. Ten přinese přepracovaný design s dalšími porty a nahradí současný Mac mini s procesorem Intel už „v příštích několika měsících“. To pravděpodobně znamená, že nový Mac mini může být uveden na trh společně s dlouho očekávanými 14 a 16palcovými MacBooky Pro letos na podzim. 

Loni touto dobou byla uvedena trojice prvních Maců, které přešly na vlastní čipy od Applu. Mezi nimi byl aktualizován také starší Macu mini, ale design zůstal stejný, a dokonce přišel o část portové výbavy. 

Mac mini se často využívá ke streamování videa nebo jako počítač pro vývoj softwaru, server případně jako střižna videa. Apple o tom ví, a proto si model s procesorem Intel ponechal. Máme očekávat, že v příštích několika měsících tento problém zmizí díky špičkovému Macu mini M1X. Bude mít aktualizovaný design a více portů než současný model.

Apple leaker Jon Prosser v květnu sdílel rendery toho, jak by mohl chystaný Mac mini vypadat. Podle těchto renderů, údajně z interních zdrojů Applu, bude nový Mac mini vybaven horní částí z „plexiskla“ a magnetickým napájecím portem MagSafe. Nový Mac mini bude údajně vybaven i dalšími porty, které současné verzi s M1 chybí.

Mac mini M1X s více porty a lepší výbavou za pár měsíců, říká Gurman