Intel vrací úder. PC prý nabízí lepší herní zážitek než jakýkoli MacBook

Intel oznámil novou řadu výkonných procesorů vhodných pro přenosné počítače. Společnost je propaguje i jako vhodné pro hraní her.

Intel oznámil dva nové procesory 11. generace z výkonné řady „H“. Ty jsou vhodné pro notebooky a nabízí takty až 5 GHz, Wi-Fi 6/6E a hlavně výkon pro hraní moderních her v rozlišení Full HD / 1080p. Firma samozřejmě nevynechala šanci šťouchnout do Applu, který pokračuje k přechodu na vlastní procesory Apple Silicon.

Propagační materiály neopomínají zmínit, že počítače Mac nejsou schopné pořádného hraní. Mnoho titulů není k dispozici vůbec, a ty které jsou nabízí často horší zážitek anebo komplikace v podobě virtualizace OS Windows.

Intel následně srovnává herní výkon MacBooku Pro 16“ vybaveného Intel procesorem Core i9 9980 HK s grafickou kartou AMD Radeon Pro 5600M proti počítači s Core i5 11400H a GeForce RTX 3060. Samozřejmě, že počítač vítězí v každém herním testu nad Macem.

Společnost nadále tvrdí, že mnoho z tvůrců obsahu zároveň hraje hry. Jinými slovy tvůrci, kteří si vyberou jako hlavní počítač Mac, se dobrovolně vzdávají možnosti zahrát si kvalitní hry.

Komentář redakce:

Intel tak trochu srovnává jablka a hrušky. Nejdříve srovnává herní katalog macOS a Windows, kde je předem dán vítěz. Následně porovnává MacBook s dva roky starým hardware versus nejnovější počítače. 

Samotné „herní laptopy“ nové generace přitom mají stále stejné problémy. Skutečně nabízí velký výkon vhodný i pro hraní her, ale často uživatel musí obětovat výdrž baterie, a také ticho. Bez kvalitního chlazení totiž herní počítač nedává smysl. 

Celá kampaň tak opět působí jako vzteklé kopání do bývalého partnera, který se rozhodl jít svou cestou. Intelu přitom více než Apple krade zákazníky rostoucí AMD.