Apple v rámci WWDC oznámí nové MacBooky Pro 14“ a 16“, tvrdí další zdroj

Další analytik víceméně potvrzuje informace, které už internetem kolují nějakou dobu. Zdá se, že na WWDC bude skutečně nabitá keynote.

Analytik společnosti Wedbush, Daniel Ives, vydal interní zprávu pro investory. Tu zachytil server MacRumors a zveřejnil některé zajímavé informace. Ty se často překrývají s jinými úspěšnými analytiky, takže pro pravidelné čtenáře asi nebudou překvapením.

Ives říká, že v rámci WWDC se nedočkáme pouze operačních systémů iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS. Dočkáme se také nového hardware, jelikož Apple chystá „pár překvapení“. Specificky se ve zprávě píše o MacBooku pro 14“ a MacBooku Pro 16“.

Informace více méně kopírují již známé. Tedy návrat MagSafe, SD slot, plnohodnotné HDMI, odstranění Touch Baru. Zvláštní je, že Ives tvrdí, že nové MacBooky Pro bude pohánět procesor M1. To je v rozporu s jinými tvrzeními a našimi odhady, jelikož Apple určitě bude chtít silnější procesory ve své nejvyšší řadě notebooků. Mnohem pravděpodobnější jsou spíše domněnky o M1X (tedy upraveném M1) nebo rovnou M2 procesoru. Ives rovněž tvrdí, že iPhony 13 budou mít až 1 TB úložné kapacity, zatímco současné modely končí na 512 GB.

Za redakci dodáváme, že Ives patrně posbíral informace z ověřených zdrojů typu Bloomberg / Gurman, Ming-Chi Kuo anebo čínské l0vetodream, coinX. Nezdá se, že by jeho zpráva přinesla cokoli nového.

Apple v rámci WWDC oznámí nové MacBooky Pro 14“ a 16“, tvrdí další zdroj