HomePod a HomePod mini nakonec dostanou podporu Apple Music v bezztrátové kvalitě formou aktualizace softwaru

Když Apple oznámil novou verzi své hudební streamovací služby Apple Music, představil hned několik novinek. Jedním z taháků je podpora bezztrátových kodeků, a tím pádem i kvalitnější reprodukce. 

Nová verze Apple music, které se dočkáme již v červnu, bude podporovat bezztrátový kodek ALAC anebo prostorový zvuk ala Dolby Atmos. V podpůrných dokumentech jsme se však dozvěděli, že ne všechna zařízení budou tyto nové funkce podporovat. O poslech nejvyšší kvality tak je například ochuzeno celé portfolio sluchátek AirPods a původně ji neměly mít ani chytré reproduktory HomePod. 

Nyní se však dozvídáme, že HomePod a HomePod mini získají podporu (zdroj Apple) hudby v bezztrátovém formátu formou aktualizace softwaru. Stále však platí, že současná technologie Bluetooth je datově limitovaná a AirPods tak podporu neobdrží, zatímco HomePod může využít Wi-Fi. Majitelé drátových sluchátek budou moci využít své iPhony a iPady, ale budou muset mít další příslušenství včetně USB převodníku z digitálního signálu na analogový. 

Nejdražší sluchátka AirPods Max mají alespoň částečnou podporu skrze speciální kabel Lightning na 3,5 mm (prodává se zvlášť), ale Apple poznamenal, že kvůli převodu signálu nepůjde o zcela bezztrátový zážitek. 

Apple při spuštění nové verze Apple Music plánuje podporu bezztrátové kvality u více než 20 milionu skladeb a tisíce skladeb budou podporovat Dolby Atmos. Další by měly rychle přibývat. 

HomePod a HomePod mini nakonec dostanou podporu Apple Music v bezztrátové kvalitě formou aktualizace softwaru