Nový iMac bude ještě větší. Prosakují informace, že úhlopříčka překročí 27“

Ačkoli bychom o Velikonocích čekali útlum spekulací, přeci jen se nějaké objevily. A to přímo od známého a spolehlivého twitterového účtu.

Twitterový účet l0vetodream má za sebou slušnou řádku úspěšných odhalení. V žebříčku tzv. „leakerů“, tedy těch, odhalujících informace, patří na první místo ve spolehlivosti. Proto je dobré mu věnovat alespoň částečnou pozornost.

Nový tweet se týká stolních počítačů typu „vše v jednom“ iMac. Soukromá zpráva psaná v čínském jazyce byla přeložena serverem MacRumors a zní přibližně takto:

„Obrazovka nového iMacu je opravdu velká, větší než ta současná.“

Chystaný iMac nahradí současný 27“ model a patrně nepřinese pouze větší obrazovku, ale i větší redesign. Na tom se shodují mnozí analytici (Bloomberg, Kuo), že Apple pracuje minimálně na zeštíhlení rámečků, ale dost možná na celkovém nárůstu úhlopříček až ke 32“. Design má přitom připomínat prémiový Apple Pro Display XDR.

Na straně uživatelů pak panují mírné obavy spojené s přechodem na Apple Silicon. Někteří se obávají zmenšení portové výbavy a odstranění „zastaralých konektorů“. Společně se pak všichni shodují na tom, že nové iMacy už nebude možné uživatelsky upgradovat, a to ani RAM. Ta je totiž v rámci Apple Silicon řešena jako SoC, tedy vše je neoddělitelnou součástí samotného čipu.

V redakci jsme na nové počítače opravdu zvědaví. Jak jste na tom vy?

Nový iMac bude ještě větší. Prosakují informace, že úhlopříčka překročí 27“