Od jarního Apple eventu nečekejte zázraky, říká známý analytik Mark Gurman

Jarní Keynote se blíží. Už příští úterý 20. dubna Apple představí své novinky, které zamíří na trh. Máme však krotit svá očekávání?

Mark Gurman je známý, a hlavně úspěšný analytik pracující pro Bloomberg. Velmi často má přesné informace, díky kterým si můžeme udělat představu o následujících krocích Applu. Nyní však Gurman varuje před přílišnými očekáváními.

Ve svém rozhovoru pro Bloomberg Technology čtenáře ujistil, že se opravdu dočkáme aktualizovaných modelů iPadů Pro. Na trh přijdou opět dva modely, menší 11“ a větší 12,9“. Nový typ obrazovky s technologií mini-LED ale dostane pouze větší model. Nějaké velké změny se konat nebudou, půjde pouze o standardní vylepšení včetně procesorů.

Velké spekulace kolují ohledně nových počítačů Mac s Apple Silicon. Gurman říká, že na rozdíl od iPadů je uvedení nových počítačů velmi nejisté. Množící se informace o aktualizovaných iMacích sice mohou být pravdivé, ale Apple je může uvést až později v letošním roce. Dost možná na vývojářské konferenci WWDC 2021.

Očekávaných produktů je opravdu hodně. Nová Apple TV, AirTags, iPady, iMacy a MacBooky Pro nebo AirPods třetí generace. Pokud má Gurman spolehlivé informace, tak se ale dočkáme pouze zlomku z nich. Uvidíme již příští týden 20. dubna v 19 hodin našeho času.

Od jarního Apple eventu nečekejte zázraky, říká známý analytik Mark Gurman