Mac mini M1 trápí další problémy. Při probuzení ze spánku nefunguje připojený monitor

Zdá se, že nový Mac mini s procesorem M1 trápí další potíže. Při probuzení ze spánku totiž často nefunguje připojený externí monitor. Není to první problém.

Není to poprvé, kdy se setkáváme s problémy u nových počítačů Mac mini s procesory M1. Už před časem si uživatelé stěžovali na růžové kostičky, které se náhodně objevují na displeji. Viditelné jsou zejména na přihlašovací obrazovce, ale místy problikávají i na ploše. Tento nepříjemný efekt pozorujeme také v redakci SuperApple.

Další problém se týká probouzení Macu mini. Některým uživatelům se totiž po probuzení ze spánku, typicky stisknutím klávesy nebo klepnutím na trackpad, počítač probudí, ale připojený externí monitor je nadále vypnutý. Potíže hlásí uživatelé využívající jak HDMI kabely, tak Thunderbolt. Stejnou zkušenost má i Tomáš Svoboda z redakce serveru Appliště.

Apple o problémech ví a dle vyjádření se je snaží řešit. Bohužel nikdo netuší, zda jde o problémy softwaru a vyřeší je aktualizace, nebo problémy hardwaru, které tak snadno opravit nepůjde.

K druhé variantě se bohužel přiklání skutečnost, že stejné problémy trápily i Mac mini 2018. Tehdy však šlo zejména o HDMI připojení. Zajímavostí je, že Apple u obou variant, tedy Mac mini 2018 a Mac mini M1, používá stejný řadič od MegaChips MCDP2920A4, který konvertuje DisplayPort 1.4 na signál HDMI 2.0. Jestliže by se potvrdila teorie, že potíže způsobuje tato součástka, pak bude oprava chyby více než problematická. Apple však tuto domněnku oficiálně nekomentoval.

Mac mini M1 trápí další problémy. Při probuzení ze spánku nefunguje připojený monitor