Chystané MacBooky Pro budou návratem ke kořenům. HDMI, čtečka SD karet a MagSafe

Apple hodlá letos uvést dva inovované modely MacBooků Pro. Nové čtrnáctipalcové a šestnáctipalcové notebooky se navíc vrátí k ověřeným technologiím.

Není to poprvé, kdy se proslýchají informace o chystaných MacBoocích Pro. Ty by se měly vrátit ke kořenům a opět přinést kvalitní portovou výbavu a technologie, jaké od profesionálních počítačů očekáváme.

Známý a úspěšný analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že inovované MacBooky Pro 14“ a MacBooky Pro 16“ přijdou na trh v druhé polovině letošního roku. Nové notebooky potěší mnohé profesionály.

Letošní MacBooky Pro mají mít ve výbavě kromě USB-C / Thunderbolt portů také čtečku SD karet, standardní HDMI konektor a po letech se má vrátit i oblíbený nabíjecí konektor MagSafe. Dle dalších informací nahradí dotykový Touch Bar sada standardních funkčních kláves. Vše se chystá do modelů s kódovým označením 2H21.

Podobné informace sdílel i další úspěšný analytik Mark Gurman z Bloombergu, který je rovněž proslavený úspěšnými odhady. Jeho informace se do určité míry překrývají s Kuovou prognózou.

V redakci jsme však stále zdrženliví. Nejsme si jistí, že by Apple po letech udělal tak velký krok zpět a vrátil všechno to, po čem volají uživatelé už od uvedení modelové řady 2016 až do současnosti. Je pravda, že Apple pod vedením Cooka má jiný přístup k zákazníkům, ale o přímém naslouchání moc nemůže být řeč. Uvidíme tedy do konce roku, zda jsou tyto informace jen hezká pohádka nebo se zakládají na pravdě.

Chystané MacBooky Pro budou návratem ke kořenům. HDMI, čtečka SD karet a MagSafe

MacRumors