V iOS 14.5 odemknete iPhone přes Face ID s nasazenou rouškou. Je potřeba mít Apple Watch

Chystaná aktualizace mobilního operačního systému iOS 14.5 přináší hned několik novinek. Mezi nejzajímavějšími je možnost odemknout iPhone přes Face ID i s nasazenou rouškou.

Apple uvolnil mezi vývojáře a testery betaverzi operačního systému iOS 14.5. Ta řeší palčivý problém dnešních dní, a to je odemykání přes Face ID s nasazenou rouškou nebo respirátorem. Budete však potřebovat Apple Watch.

Za standardní situace, kdy máte nasazenou roušku, Face ID obličej nerozpozná a vyzve uživatele k zadání kódu k odemčení iPhone. Po aktualizaci na iOS 14.5 ale provede částečný sken obličeje a pokud zjistí, že máte na ruce zároveň již odemčené Apple Watch, celý iPhone se odemkne.

Jde o podobný princip, jaký známe z kombinace počítač Mac + hodinky Apple Watch. Obě zařízení musí být spárována a Apple Watch slouží jako pomyslný klíč nebo druhý faktor.

Ve výchozím nastavení však tato funkce není povolena. Uživatel si ji bude patrně muset ručně zapnout. Je zde i opačná volba a tou je rychlé uzamčení iPhone přes Apple Watch. Funkce se týká pouze odemčení iPhone, takže potvrzování plateb Apple Pay a jiná ověření takto fungovat nebudou.

Aktualizace iOS 14.5 také přináší podporu nových ovladačů PlayStation a Xbox, zapíná AirPlay 2 pro Fitness+, přidává podporu dual SIM pro sítě 5G a Siri umí zavolat pohotovost.

V iOS 14.5 odemknete iPhone přes Face ID s nasazenou rouškou. Je potřeba mít Apple Watch