V polovině letošního roku má přijít inovovaný MacBook Pro 14“ a MacBook Pro 16“ s Apple Silicon

Sílí informace o tom, že Apple chystá další várku počítačů s vlastními procesory Apple Silicon. Již brzy bychom se mohli dočkat dalších MacBooků a nejsou vyloučeny ani stolní počítače.

Dle analytiků a jejich zdrojů Apple pracuje na inovovaných počítačích MacBook Pro, konkrétně čtrnáctipalcových a šestnáctipalcových modelech. Informace přinesla firma TrendForce, která předpokládá, že by Apple mohl mít letos až 7 % podíl v segmentu procesorů pro notebooky. Uvedení se očekává zhruba v polovině letošního roku.

Není to poprvé, kdy slyšíme o MacBooku Pro s 14“ úhlopříčkou. První zvěsti se šířily už v létě minulého roku. Tehdy hovořil o tomto modelu známý a poměrně úspěšný analytik Ming-Chi Kuo. Kromě větší úhlopříčky s užšími rámečky by nový laptop mohl získat rovněž mini-LED obrazovku, která zlepší jas, barvy, aniž by se navýšila spotřeba energie.

V polovině letošního roku má přijít inovovaný MacBook Pro 14“ a MacBook Pro 16“ s Apple Silicon

Apple prohlásil, že jeho přechod od Intelu na vlastní procesory zabere zhruba dva roky. První počítače s Apple Silicon procesory už jsou k dispozici od prosince. MacBook Pro 13“, MacBook Air 13“ a Mac mini jsou vybaveny shodným M1 procesorem, který je úspěšným vstupem ARM platformy do světa Maců.

Očekává se, že se Apple zaměří také na své desktopy. Analytici naznačují příchod nového iMacu s 24“ úhlopříčkou a také menšího desktopu vycházejícího z designu Macu Pro. Jakou rychlostí však bude celé portfolio přecházet na Apple Silicon zatím nikdo netuší. Zdá se, že profesionální modely typu iMac Pro nebo Mac Pro budou každopádně poslední.

MacRumors