Další zmínky o tom, že iOS 15 ukončí podporu smartphonů iPhone 6S a prvního iPhone SE

Nadcházející operační systém iOS 15 už se interně nachází v raném vývojovém stádiu. Objevují se znovu zmínky o tom, že některé modely iPhonů už nebudou podporovány.

Zprávu tentokrát přináší francouzský server iPhoneSoft. Redaktorům se zřejmě podařilo informace získat na základě raných sestavení iOS 15, které mají k dispozici inženýři Applu. Tyto zdroje potvrzují původní odhady izraelského serveru The Verifier.

Nový mobilní operační systém iOS 15 tedy nebude podporovat iPhone 6S a úplně první iPhone SE, který byl uveden v roce 2016. Zejména původní iPhone SE je mezi českými uživateli poměrně oblíbeným modelem. Oba tyto smartphony tak zůstanou na iOS 14.

Další zmínky o tom, že iOS 15 ukončí podporu smartphonů iPhone 6S a prvního iPhone SE

Telefon iPhone 6S a iPhone 6S Plus byl uveden už v roce 2015, což znamená, že podpora je ukončena po skoro šesti letech od zahájení prodeje, zatímco iPhone SE vydržel pětiletý cyklus.

Ukončení podpory patrně souvisí s procesorem Apple A9. Na základě toho můžeme soudit, že iPadOS 15 nebude možné nainstalovat na zařízení s Apple A8, A8X a A9. Tímto by přestaly být podporovány modely iPad mini 4 (2015), iPad Air 2 (2014) a iPad páté generace (2017).

Již za půl roku dozvíme se v rámci letošní vývojářské konference WWDC 2021 dozvíme, zda jsou tyto informace podložené. 

MacRumors