Uživatelé AirPods Max si stěžují na vlhkost pod náušníky. Problém nebo běžný jev tohoto typu sluchátek?

Nová sluchátka AirPods Max jsou k dispozici již několik týdnů. Díky svému designu s mostem přes hlavu a velkými náušníky poskytují zcela jiný zážitek než ostatní modely AirPods.

Sluchátka sklízí poměrně pozitivní přijetí mezi uživateli, a to i přes vyšší cenu. Jako každému Apple produktu se ale nevyhnuly nějaké ty drobnosti, na které zákazníci narazili. Pod náušníky AirPods Max se totiž sráží vlhkost.

Majitelé sluchátek se s touto informací svěřili jak na oficiálních fórech Apple podpory, tak třeba na fórech serveru MacRumors. Vlhkost a kapičky vody se pod náušníky objevují obvykle po několika hodinách nošení. Standardně si kapek vody ani nevšimnete, dokud nesejmete kryt samotných náušníků.

Uživatelé AirPods Max si stěžují na vlhkost pod náušníky. Problém nebo běžný jev tohoto typu sluchátek?

Vlhkost se objevuje nezávisle na okolní teplotě, ale společným jmenovatelem je alespoň hodina či spíše více nošení na hlavě. Sluchátka jako taková však hrají dále bez problému i přes nasráženou vlhkost.

Na fórech se mezitím ozvali další uživatelé sluchátek jiných značek. Například majitel oblíbených Sony WH-1000XM3 (předchůdce nejnovější generace XM4) říká, že to je typická vlastnost uzavřených sluchátek. Vlhkost se objevuje také u jeho modelu po několika hodinách aktivního používání. Sluchátka má přitom přes rok a na jejich funkčnost to nemá vliv. Podobné informace říkají i ostatní majitelé dalších značek jako je Sennheiser nebo Bose.

Nová „antenna gate“ respektive „water gate“ se tak asi nekoná a jde spíše o planý poplach než skutečnou závadu.

MacRumors