Za rekordními prodeji Maců stojí hlavně MacBooky Pro. Apple očekává další nárůst

Apple ve čtvrtek sdělil výsledky hospodaření za čtvrtý fiskální kvartál roku 2020. Dařilo se všem segmentům, a to včetně počítačů.

Apple příjemně překvapil snad všechny akcionáře. I přes probíhající pandemii koronaviru a problémy světové ekonomiky firma opět rostla. Společnost s nakousnutým jablkem vykázala rekordní zisky hned v několika segmentech včetně tabletů a počítačů.

Počítače Mac pokořily předchozí rekord a tržby za poslední fiskální čtvrtletí letošního roku dosáhly 9 miliard dolarů. Celkově se v letošním fiskálním roce Macům dařilo a příjmy dosáhly 28,6 miliard dolarů, což je nejvíce v historii firmy.

Za rekordními prodeji Maců stojí hlavně MacBooky Pro. Apple očekává další nárůst

Apple ve své zprávě k výsledkům zmiňuje zejména přenosné počítače MacBook Pro. Firma letos uvedla velmi úspěšný šestnáctipalcový model následovaný aktualizovaným třináctipalcovým. Oba opustily problematickou motýlkovou klávesnici a zároveň s novými procesory přinesly znatelný nárůst výkonu.

Finanční šéf Applu Luca Maestri si pochvaluje úžasnou odezvu zákazníků na tradiční promo akci „Back to School“ (Zpátky do školy), kde hrály prim zejména dostupnější MacBooky Air.

Tim Cook zmínil, že produkty mimo iPhone narostly o 30 % (všechny kategorie dohromady) a to i přes problémy se zásobováním a dodavatelskými řetězci. Apple očekává další nárůst s chystanými novými produkty, které dle Cooka přijdou do konce roku. Patrně má na mysli očekávané počítače Mac s Apple Silicon (ARM) procesory. 

Dle různých zpráv bychom se mohli dočkat dalších produktů na Keynote ještě tento měsíc.

MacRumors