Nový iPad Pro dostane Mini-LED obrazovku. Patrně ale jen nejvyšší model

Apple chystá nové iPady Pro, které by měly přijít v prvním čtvrtletí příštího roku. Kromě aktualizace hardware by se nové tablety měly dočkat také vylepšené obrazovky s Mini-LED technologií.

Že Apple přichystá novou generaci iPadů Pro tušíme, aniž bychom potřebovali zprávy analytiků. Ti jsou ale schopni dodat zajímavé detaily. Korejský server ETNews oznámil, že nový model iPadu Pro má být vybaven obrazovkou s pokročilou zobrazovací technologií Mini-LED. Panel vyrábí LG a výroba už údajně započala.

Mini-LED nabízí mnoho z benefitů OLED displejů jako věrnou černou barvu, vysoký kontrast, svítivost a jas při snížené spotřebě energie oproti standardním panelům typu IPS. 

O plánovaném nasazení obrazovek typu Mini-LED kolují spekulace už dlouhou dobu. První domněnky přisuzovaly Mini-LED obrazovky MacBookům, konkrétně modelové řadě MacBook Pro 13“.

Nyní sílí spekulace ze stran analytiků jako jsou Ming-Chi Kuo nebo spolehlivého leakera L0vetodream, že se skutečně chystá iPad Pro s Mini-LED obrazovkou. Poměrně přesně se shodují, že příští model bude osazen procesorem A14X, podporou 5G a obrazovkou Mini-LED. Zajímavým postřehem však je, že se pokaždé mluví o modelu s úhlopříčkou 12,9“.

Apple iPad Pro naposledy aktualizoval letos, když tabletům přidal procesor A12Z s jedním grafikým jádrem navíc oproti A12X, senzorem LiDAR a ultraširokoúhlou kamerkou. Jinak ale k výrazným změnám nedošlo.

Nový iPad Pro dostane novou Mini-LED obrazovku. Patrně ale nejvyšší model

MacRumors