Herní streamovací služba GeForce Now je dostupná pro iPhone a iPad. Nikoli však přes App Store ale díky Safari

Herní streamovací služby to nemají na Apple platformně lehké. Podmínky v App Store jsou záměrně nastaveny tak, aby prakticky znemožnily pohodlné fungování. Existuje však další cesta.

Tou cestou je webový prohlížeč Safari. Ačkoli se tak herní streamovací služba GeForce Now nedostane do App Store na iOS ani iPadOS, využije „okliky“ formou webového klienta spouštěného v Safari.

Zdá se, že převod ze standardní nativní aplikace, která je například dostupná pro macOS (přímo ze stránek Nvidie, nikoli přes Mac App Store), dopadl nad očekávání dobře. Stačí do adresního řádku zadat play.geforcenow.com a můžete se pustit do hraní. Je vyžadován systém iOS 14.2 respektive iPadOS 14.2.

V základní variantě služby máte možnost hrát na vzdáleném počítači své oblíbené hry až po dobu jedné hodiny. Následně jste odpojeni a musíte se přihlásit znovu. Naopak platící zákazníci mají neomezený čas, a navíc jsou v případných frontách upřednostněni.

Nvidia plánuje zpřístupnit další tituly včetně dlouho očekávaného Cyberpunk 2077 s podporou technologie RTX nebo přidat celý herní obchod GOG. Oklikou se tak na iOS / iPadOS brzy vrátí i oblíbená střílečka Fortnite, která kvůli právním sporům s Applem už není dostupná v App Store.

K pohodlnému hraní budete potřebovat podporovaný herní ovladač

GeForce Now tak klestí cestu dalším herním streamovacím službám. Je možné očekávat brzký příchod Microsoft xCloud a Google Stadia. 

Zdroj Nvidia

Herní streamovací služba GeForce Now je dostupná pro iPhone a iPad. Nikoli však přes App Store ale díky Safari