Některé Apple Watch Series 6 neobsahují v balení 5 W adaptér. Magnetický kabel má stále koncovku USB-A

Apple na zářijové Keynote zmínil, že jednou z priorit je snižování emisí a přechod k obnovitelným zdrojům. Jedním z aktivních kroků je ukončení distribuce adaptérů.

Jako první produkt bez nabíjecího adaptéru tak nejsou překvapivě iPhony 12, ale nové Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE už jej přibalen nemají. I když došlo na zajímavou výjimku. Vyšší edice Apple Watch řady Hermès a Watch Edition mají stále nabíječku v balení.

Apple si tuto výjimku patrně odůvodňuje menšími prodeji anebo přístupem k prémiové řadě svých chytrých hodinek, kde chce mít všechno příslušenství v rámci jednoho balení.

Některé Apple Watch Series 6 neobsahují v balení 5 W adaptér. Magnetický kabel má stále koncovku USB-A

Zahraniční recenzenti už mají nové Apple Watch k dispozici. Vidět je můžeme například ve videu známého YouTubera MKBHD, díky kterému nyní víme, že magnetický nabíjecí kabel má stále konektor typu USB-A.

Zájemci a majitelé vyšších řad iPhonů tak budou muset nevyhnutelně zainvestovat do nabíjecího adaptéru s USB-A konektorem nebo do redukce, neboť u modelových řad „Pro“ Apple nově přibaluje adaptéry s USB-C. Na moderní standard ostatně spoléhá celé portfolio počítačů a jeho podpora se rozrůstá i u iPadů. Watch se však stále drží u staršího konektoru.

[HTML1]

Apple