Nový iPad Air 4 s designem řady Pro. Uniklý manuál odhaluje USB-C konektor a Touch ID v zapínacím tlačítku

Na internetu se objevil uniklý manuál k dosud neuvedenému čtvrtému iPadu Air. Odhaluje mnoho zajímavých informací.

Obrázek návodu pro iPad Air pochází z čínské sociální sítě Xiaohongshu a byl přesdílen na Twitter uživatelem DuanRui, který se už v minulosti podílel na některých únicích. 

Na stránkách vidíme dosud neuvedený iPad Air 4, který má design velmi podobný současné generaci iPadů Pro. Displej lemují úzké rámečky a chybí zde tlačítko Home s Touch ID. To se naopak přemístilo a je integrováno přímo v zapínacím tlačítku. Na spodní hraně pak nenajdeme Lightning nýbrž standardní USB-C. Nechybí samozřejmě Smart Connector, takže by teoreticky bylo možné připojit Magic Keyboard.

Pokud bude mít nový model skutečně USB-C, pak bude rovněž podporovat Apple Pencil 2. generace. Ta první se totiž dá nabíjet pouze skrze Lightning.

Spekulace o nových iPadech se sice různí, ale všechny mají podobný základ. Ming-Chi Kuo hovořil o uvedení nového modelu iPadu s 10,8“ obrazovkou v druhé polovině roku 2020. Twitterový účet L0vetodream předpokládá, že Apple pracuje na novém iPadu Air s 11“ úhlopříčkou a Touch ID místo Face ID. Na druhou stranu jsou to malé rozdíly a oba zdroje mohou hovořit o shodném tabletu.

V Eurasijské registrační databázi se mezitím objevily nové modely Apple Watch Series 6 a dvou dosud nespecifikovaných iPadů. Je tedy pravděpodobné, že v září se skutečně dočkáme hodinek a tabletů, jak předvídá Jon Prosser, zatímco iPhony přijdou až v říjnu.

[HTML1]

MacRumors