Apple spustil novou betaverzi webového přehrávače Apple Music. Design připomíná iOS 14

Apple spustil novou betaverzi svého webového přehrávače pro streamovací hudební službu Apple Music. Dočkali jsme se změn designu a některých funkcionalit.

Zatímco standardní verze přehrávače sídlí na adrese music.apple.com, tu testovací naleznete na beta.music.apple.com. Webový přehrávač zvládá většinu toho, co položka Apple Music v aplikaci hudba na macOS, iOS a iPadOS.

Nová betaverze přechází na design systému iOS 14. Úprav se dočkaly nejenom barvy a tvary tlačítek, ale také uspořádání a některé funkcionality.

Apple spustil novou betaverzi webového přehrávače Apple Music. Design připomíná iOS 14

Sekce „Pro vás“ už není dostupná a byla nahrazena „Poslouchejte nyní“. Ta by měla lépe respektovat váš vkus a nabídnout hudbu na základě odehraných skladeb a nabídnout i sadu automaticky vytvořených playlistů, které budou v krátkých intervalech obnovovány. 

Bude tedy zajímavé porovnat, jak se funkce doporučování zlepšuje. Při posledním redakčním testování totiž na plné čáře zvítězilo Spotify v závěsu se službou Tidal. Více najdete v aktuálním SuperApple Magazínu 5/2020 a článku od Lukáše Gregora.

Webový přehrávač Apple Music byl poprvé spuštěn v září roku 2019 jako beta. Následně v dubnu letošního roku vyšla ostrá verze, kterou máme k dispozici nyní.

MacRumors