Nové počítače Mac s vlastními ARM procesory od Applu budou nadále podporovat Thunderbolt

Apple usilovně pracuje na prvních modelech Maců s vlastními ARM procesory, které jsou označovány jako Apple Silicon. Až do včerejšího dne však visel otazník nad podporou moderního rozhraní Thunderbolt.

Apple totiž na vývoji rozhraní Thunderbolt spolupracoval s Intelem a společně uvedli všechny tři aktuální generace. Intel navíc ke konci letošního roku plánuje uvést Thunderbolt 4 společně s vydáním procesorů řady Tiger Lake. 

Nové počítače Mac s vlastními ARM procesory od Applu budou nadále podporovat Thunderbolt

Všechny obavy rozptýlil mluvčí společnosti Apple. Ten v rozhovoru pro server The Verge uvedl, že Apple plánuje nadále podporovat Thunderbolt, a to i v nových Macech vybavených procesory Apple Silicon.

„Před deseti lety jsme uzavřeli partnerství se společností Intel abychom navrhli a vyvinuli Thunderbolt. Dnes si naši zákazníci užívají rychlost a flexibilitu, kterou toto rozhraní přináší každému Macu. Zůstáváme věrni Thunderboltu i do budoucna a budeme jej podporovat i na Macech s procesory Apple Silicon.“

Veškeré obavy ohledně drahého příslušenství se tak rozptýlily. Profesionálové právě často spoléhali například na rychlá disková pole nebo externí grafické karty, které je k Macu možné připojit právě díky Thunderbolt portu.

MacRumors