iPhone 12 by mohl mít v balení nový opletený USB-C na Lightning kabel

Aktuálně internetem kolují dvě protichůdné informace. První tvrdí, že balení nových iPhonů 12 bude bez příslušenství a druhý podporuje opak. Nyní se objevila zpráva, která hovoří o nových kabelech k Apple smartphonům. 

Fotky přinesl ChargerLAB a následně twitterový účet L0vetodream, který je známý svými úspěšnými odhaleními. K němu se posléze přidal i další uživatel DuanRui.  

Podle těchto zdrojů a přiložených fotografií Apple chystá novou verzi svého USB-C na Lightning kabelu. Rozdíl však nebude v použité technologii, nýbrž ve změně materiálu. Tradiční bílá guma bude vyměněna za proplétaná bílošedá vlákna. 

iPhone 12 by mohl mít v balení nový pletený USB-C na Lightning kabel

Opletené kabely jsou mnohem odolnější než gumové a méně náchylné k praskání a jinému poškození. Apple aktuálně dosud nenabízí žádný opletený kabel k iPhonům ani iPadům. Na druhou stranu opletený kabel má například HomePod a černý variantu najdete také u Macu Pro. Přiobjednat si lze také opletený Thunderbolt kabel. 

Nový kabel nijak nevybočuje z řady. Na délku měří 1,05 m (standardní má 1 m) a průměr 3,04 mm, což je nepatrně více než u pogumovaných kabelů. Splňuje standardy MFi. Je schopný napájet plnou rychlostí jak iPhone, tak iPad. Uvnitř se skrývají materiály odolné korozi (rhodium a ruthenium). 

Dle posledních spekulací Apple plánuje dodávat nejnovější smartphony iPhone 12 bez nabíječky a bez sluchátek EarPods. Bude na uživateli, aby si dokoupil příslušenství, které potřebuje, zatímco Apple ušetří na balení. 

MacRumors