V databázi Geekbench se objevil neuvedený iMac s desetijádrovým procesorem řady Intel Comet Lake a kartou Radeon Pro 5300

V benchmarkovací databázi Geekbench se objevily výsledky dosud neuvedeného počítače iMac. Ten spoléhá na nejnovější procesory Intel řady Comet Lake a je vybaven i moderní grafickou kartou od AMD.

Tento iMac byl osazen procesorem Intel Core i9 řady Comet Lake (10. generace) a spárovaný s grafickou kartou AMD Radeon Pro 5300 (jádro Navi). Jde o aktuálně jedny z nejnovějších komponent, které jsou dostupné na trhu.

Procesor Core i9 nese označení i9-10910 a má celých 10 jader, přičemž zvládá najednou zpracovat až 20 vláken. Ze základního taktu 3,6 GHz dokáže pomocí Turbo Boost akcelerovat ke 4,7 GHz. Udávaný příkon je dle serveru Tom’s Hardware 95 W, jelikož vyšší řada procesorů i9 má příkon 125 W, zatímco nižší řada 65 W.

V databázi Geekbench se objevil neuvedený iMac s desetijádrovým procesorem řady Intel Comet Lake a kartou Radeon Pro 5300

Vybraná grafická karta také není vyloženě špatná a spadá mezi moderní karty od AMD s jádrem Navi, které dobře konkurují grafickým kartám od Nvidie. Na druhou stranu je si dobré říct, že tyto karty jsou k dispozici od loňského roku a na podzim má AMD uvést jejich druhou generaci. Apple tedy s aktualizací nijak nespěchá.

Analytici v čele se známým Ming-Chi Kuem dlouhodobě očekávají aktualizaci celého stolního portfolia počítačů iMac a Mac mini. První jmenovaný by se měl po letech dočkat kompletního redesignu a inspirovat se více u iPadů Pro. Očekávají se zejména tenčí rámečky displeje při zachování úhlopříčky.

Kdy Apple aktualizované počítače skutečně uvede, ale zatím nikdo netuší.

MacRumors