Tuto aplikaci s vámi už nikdo nesdílí. Nová chyba v iOS (řešení)

Mnoho uživatelů pociťuje novou chybu v iOS. Na displeji zařízení se zobrazuje varovné hlášení „Tuto aplikaci s vámi už nikdo nesdílí“. Postižena jsou jak zařízení s iOS 13.4.1, tak s nejnovější aktualizací iOS 13.5.

Situace bez varování nastává u různých aplikací, aniž by byly v dané chvíli sdíleny v rámci rodinného sdílení nebo pouze nainstalovány běžným způsobem v zařízení. Varovné hlášení znemožňuje aplikaci používat.

Uživatelé hlásí, že chyba vyskakuje jak na zařízeních s iOS / iPadOS 13.4.1 tak na nejnovější verzi iOS / iPadOS 13.5. Zatím se nepodařilo vystopovat přesnou příčinu chyby, ale značný nárůst uživatelů s touto chybou lze pozorovat od pátku.

[HTML1]

Chyba vyskakuje u mnoha rozličných aplikací ať oblíbeného Facebooku, YouTube, WhatsApp tak i u dalších jako jsou LastPass nebo hry a další aplikace. Hlášení nebylo zaznamenáno u systémových aplikací nebo aplikací od Applu.

Řešení chybové hlášky: Smazat aplikaci nebo odložit data

Aktuálně se nabízí dvě řešení. Prvním je aplikaci kompletně smazat a přeinstalovat. Toto se jeví jako účinné u naprosté většiny uživatelů, přijdete však kompletně o svá data.

Další metodou je tzv. „odložení aplikace“. Zamiřte do Nastavení -> Obecné -> Úložiště: iPhone (iPad) a zde v seznamu vyberte danou aplikaci. Následně zvolte „Odložit aplikaci“. Data se uloží na iCloud a aplikaci poté můžete znovu stáhnou a použít současná data.