Menší a levnější HomePod je na cestě. Zaměstnanci Applu mají možnost výhodného nákupu současných modelů

Spekulace o omlazeném HomePodu se objevují soustavně už několik měsíců. Někteří analytici se domnívají, že nový model chytrého reproduktoru je za dveřmi. 

Známý analytik Mark Gurman s velmi úspěšnými předpověďmi a zdroji přinesl informace o tom, že se brzy dočkáme omlazeného HomePodu. Mezi viditelné signály patří razantní zlevnění současné generace v řetězci Best Buy, kde cena klesla na 199,99 amerických dolarů. 

Gurman navíc zjistil, že zaměstnanci Applu si mohou nyní nakoupit až 10 kusů chytrého reproduktoru s 50% slevou. Přitom ještě nedávno platilo omezení dva kusy na osobu. Firma se patrně snaží uvolnit skladové zásoby a chystá se na uvedení nové verze. 

Minulý týden navíc Apple Online Store ve Spojených státech hlásil “vyprodáno”, ale krátce na to se HomePod vrátil do nabídky. 

Chytrý reproduktor Applu zpočátku příliš neuměl. Teprve časem se naučil nezbytné funkce jako Handoff, rozpoznávání více hlasů, prostorový zvuk ve více místnostech a další. Uživatelé však často kritizují omezené funkce Siri, jenž HomePod sráží pod úroveň konkurence. 

HomePod zatím spíše paběrkuje

Ta přitom nespí a neustále inovuje. Amazon i Google nabízí široké rozpětí svých chytrých asistentů a reproduktorů, přičemž ceny začínají už na 25 dolarech. Funkce obou konkurentů navíc překonávají Siri snad ve všech ohledech. Není tedy divu, že Apple zabírá jednotky procent na celém trhu s chytrými reproduktory. 

Apple mezitím zareagoval zlevněním HomePodu. Ten při uvedení v roce 2018 stál 349 dolarů, ale loni cena klesla na 299 dolarů. Očekává se, že omlazený model tuto cenu nepřesáhne, a navíc k němu přibude i levnější a menší HomePod mini. 

MacRumors