Finanční výsledky Q2 2020 – Applu se daří i v pandemii. Služby táhnou

Apple oznámil ústy Tima Cooka finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí roku 2020. Firmě se i přes probíhající pandemii daří, a nakonec byl překonán i rekord.

Tim Cook nadšeně sdělil výsledky hospodaření za druhé fiskální čtvrtletí roku 2020. Apple i přes nepříznivé podmínky podal dobrý výkon a firmě se daří. 

Společnost oznámila tržby ve výši 58,3 miliardy USD a zisk ve výši 11,25 miliardy USD. Tedy podobně jako ve stejném čtvrtletí minulého roku, kdy byly příjmy 58 miliard USD a zisk 11,56 miliard USD.

Finanční výsledky Q2 2020 – Applu se daří i v pandemii. Služby táhnou

Apple už v únoru letošního roku oznámil, že nedosáhne předpokládaných příjmů a zisků. Přesto jsou čísla pozitivní. Samotný Cook situaci okomentoval takto:

I přes celosvětový dopad COVID-19, hrdě oznamujeme, že Apple toto čtvrtletí porostl, a to zejména díky novému rekordu v kategorii služeb a také čtvrtletnímu rekordu v kategorii nositelností. V těchto těžkých podmínkách naši uživatelé spoléhají na své Apple produkty a využívají způsoby, jak zůstat propojeni, informováni a produktivní. 

Cítíme se motivováni a inspirováni nejen abychom naplnili tyto potřeby, ale také abychom dále vraceli podporu celému světu, od deseti milionů masek a na míru vyrobených ochranných štítů, které jsme zaslali zdravotníkům po celém světě, až po miliony dolarů, které jsme přispěli organizacím jako jsou Global Citizen nebo Food Fund.

Tahounem iPhone, na chvostu iPad

CFO Luca Maestri poté dodal, že počet aktivních Apple zařízení dosáhl nejvyššího počtu ve všech regionech. Firma si drží cash flow 13,3 miliard dolarů, což je nárůst o 2,2 miliardy dolarů.

Nejvyšší příjmy už do Applu tradičně proudí díky iPhonům, následovanými službami, poté nositelnostmi a příslušenstvím, počítači Mac a pak iPady.

28,96 miliard $: iPhone
13,35 miliard $: Služby
5,35 miliard $: Mac
6,28 miliard $: nositelnosti, domácnost a příslušenství
4,37 miliard $: iPad

Akcie Applu zareagovaly na pozitivní výsledky nárůstem na 289 dolarů za akcii.

9to5Mac