Nová Apple TV 4K s procesorem A12X by se mohla objevit každým dnem

Už od počátku letošního čteme spekulace o aktualizované Apple TV. Prvně se zmínky objevily v kódu, posléze tyto informace sdílelo několik zdrojů.

Patrně nejdůvěryhodnější informace budou od známého Jona Prossera. Ten nedávno opět zazářil, když na den přesně odhalil uvedení aktualizovaných MacBooků Pro 13“ včetně specifikací. Nyní ten samý Prosser přináší informace o Apple TV.

Nová Apple TV 4K s procesorem A12X by se mohla objevit každým dnem

Podle něj je uvedení omlazené Apple TV 4K na spadnutí. Výroba jede na plné obrátky a už se jen čeká na uvedení. Nové modely by měly spoléhat na procesor Apple A12X, který byl poprvé představen s iPady Pro 2018 a jehož novější variantu A12z s odemčeným grafickým jádrem navíc využívají iPady Pro 2020. Kapacity úložiště dosáhnou 64 GB a vyšší model pak 128 GB. 

Aktualizovaný iMac nebo AirPods

První spekulace o nové Apple TV známe od ledna, kdy se objevily reference v kódu betaverze iOS 13.4. Aktuální sestavení chystaného iOS 14 pak naznačují příchod i nového ovladače. Podrobnosti však nejsou známy.

Prosser kromě uvedení aktualizované Apple TV také očekává omlazení hardwaru ve stolních počítačích iMac a další generaci bezdrátových sluchátek AirPods.

MacRumors