Mnohé služby už integrovaly podporu Sign in with Apple. Ostatní mají čas do 30. června

Aplikace některých služeb začaly implementovat podporu přihlašování skrze Sign in with Apple. To bude Applem povinně vyžadováno po všech po třicátém červnu letošního roku. 

Apple dále pokračuje ve svém tažení za soukromí a bezpečnost uživatelů. Společně s uvedením iOS 13 a iPadOS 13 představil také funkci Sign in with Apple, která si klade za cíl nahradit přihlašování skrze Google nebo Facebook.  

Mnohé služby už integrovaly podporu Sign in with Apple. Ostatní mají čas do 30. června

Společnosti jde primárně o to, aby subjektům třetích stran nebyla dále předávána citlivá data včetně emailové adresy. Právě Sign in with Apple umožní maskovat skutečnou emailovou adresu a zabránit šíření spamu nebo detekci hlavního emailu uživatele. 

Možnost vyzkoušet Sign in with Apple už nyní

Funkce se u uživatelů setkává s poměrně kladnými ohlasy. Vývojáři aplikací naopak nemají příliš na výběr a pokud chtějí nabízet své aplikace i po 30. červnu 2020, budou muset novou funkci do svých aplikací integrovat. 

Někteří jako The New York Times, IFTTT, Medium a Spotify zareagovali poměrně v předstihu a nabízí Sign in with Apple už nyní. Máte možnost jej tedy vyzkoušet na vlastní kůži.

MacRumors