iPad Pro 12,9“ s Magic Keyboard váží více než MacBook Air. Dojmy z prvních recenzí

V zahraničí se první recenzenti dostali k přídavnému krytu a klávesnici Magic Keyboard. Dojmy jsou veskrze pozitivní a na světlo světa vyplavalo i několik odhalení.

Nedočkaví uživatelé a recenzenti už proklepnuli novou přídavnou klávesnici Magic Keyboard ze všech možných stran. Patrně největší ohlas vzbudilo zjištění, že větší verze iPadu Pro 12,9“ v kombinaci s Magic Keyboard překonává hmotnost MacBooku Air.

Samotný iPad Pro 12,9“ totiž váží 640 gramů. Nová přídavná klávesnice Magic Keyboard pak 710 gramů což dá dohromady slušných 1 350 gramů. Naopak aktuální model MacBooku Air 13,3“ váží 1 290 gramů, tedy o šedesát gramů méně. 

Magic Keyboard váží 710 gramů

Rozdíl není nijak závratný ani zásadní. Přesto patrně mnozí očekávali, že iPad Pro bude s Magic Keyboard lehčí a přenosnější variantou „dospělého počítače“ v podobě MacBooku Air. Nestalo se tak a plnohodnotné příslušenství pro iPad si vybralo svou daň.

Mnozí si posteskli, že nejpřenositelnějším a nejuniverzálnějším počítačem tak zůstává MacBook 12“, který vážil 920 gramů a ve své poslední generaci nabízel možnosti procesorů Core i5 a Core i7.Bohužel tento laptop už v nabídce Applu pár let nenajdeme.

Kvalitní zpracování Magic Keyboard

Recenzenti obecně chválí celkové zpracování, pevnost a kvalitu Magic Keyboard. Líbí se i podsvícení klávesnice, které ale musíte upravovat přímo z nastavení iPadOS. S použitím klávesnice se tak v mnoha úkonech dostává iPad Pro na úroveň počítače. 

Na druhou stranu si vyžádá Magic Keyboard o něco více energie a snižuje tak výdrž iPadu Pro při aktivním používání. Velkým benefitem je dodatečné USB-C, ke kterému můžete připojit další příslušenství případně tablet nabíjet.

Magic Keyboard stojí 8 890 Kč (iPad Pro 11“) nebo 9 990 Kč (iPad Pro 12,9“). Je kompatibilní s iPady Pro 2018 a iPady Pro 2020. Předpokládaná doba dodání se aktuálně pohybuje okolo dvou týdnů.

[HTML1]

MacRumors, Apple