Březnová keynote i červnové WWDC nejisté. Okres Santa Clara žádá Apple a další, aby omezili své akce

Všechny předchozí spekulace hovořily o tom, že se dočkáme tradiční březnové keynote zřejmě na konci měsíce. Vzhledem k situaci ve světě však úřady okresu Santa Clara žádají o zrušení všech velkých akcí.

Koronavirus je patrně aktuálním tématem číslo jedna. Ačkoli bychom se mu rádi vyhnuli, pokaždé to není možné. Momentální nařízení úřadu okresu Santa Clara totiž mohou značně ovlivnit následující měsíce a akce Applu.

Březnová keynote i červnové WWDC nejisté. Okres Santa Clara žádá Apple a další, aby omezili své akce

Okres Santa Clara zahrnuje města Cupertino, Palo Alto, Mountain View a San Jose. To jsou města, kde sídlí mnoho významných technologických firem a start-upů a je přezdíváno „Sillicon Valley“. V Cupertinu sídlí Apple a v Mountain View například Google.

Radní nyní žádají všechny firmy a společnosti o pozastavení všech velkých akcí a meetingů, kde by se mělo vyskytovat větší množství osob. Okres tak chce předejít dalšímu šíření nákazy, neboť už nyní bylo zaznamenáno dvacet případů.

Akce Googlu a Facebooku už zrušeny

Pokud by firmy události nemohly zrušit, musí přijmout dodatečná opatření, která konání standardních událostí mírně komplikují. Jedná se o snížení pohybu osob, zákaz vstupu nemocných osob nebo vyhýbání se blízkému kontaktu s ostatními.

Google a Facebook už zrušily své vývojářské konference F8 respektive I/O. Apple má ještě stále čas na rozmyšlenou, ale patrně sáhne po stejných opatření a své velké keynote včetně vývojářské konference nakonec také zruší.

MacRumors