Apple chtěl koupit britského výrobce displejů pro rozšířenou realitu. Ten se domluvil s Facebookem

Apple dlouhodobě směřuje svůj zájem směrem k rozšířené realitě. Kromě přípravy softwaru také hledá vhodné partnery a výrobce hardware.

Dle posledních informací serveru The Information se Apple snažil koupit britskou firmu Plessey Semiconductors, která se soustředí na výrobu obrazovek typu Micro-LED pro rozšířenou realitu.

Zdrojová zpráva je skrytá za paywallem, ale uniklé informace hovoří o průběhu celého vyjednávání.

Apple chtěl koupit britského výrobce displejů pro rozšířenou realitu. Ten se domluvil s Facebookem

Společnost Plessey Semiconductors se dohodla s Facebookem na výrobě zařízení typu „brýle“, které dovolí uživateli být vždy nablízku svým přátelům a rodině.

Facebook uzavřel dohodu, jejím předmětem je odkup všech obrazovek pro rozšířenou realitu, kterou firma Plessey vyrobila. Sociální síť hodlá vyrobit speciální brýle pro rozšířenou realitu, které překryjí objekty reálného světa.

Apple usilovně pracuje na rozšířené realitě

Smlouva tak poskytne Facebooku výhodu proti Applu, který rovněž s Plessey jednal, jak uvedli lidé seznámení se situací.

Apple se soustředí na rozšířenou realitu již několik let. Pro své operační systémy nachystal i podpůrné frameworky jako jsou ARKit a RealityKit nebo nástroje Reality Composer a Reality Converter. V poslední době přináší také hardwarové komponenty jako je nový LiDAR skener v iPadech Pro 2020.

Spekulace hovoří o tom, že Apple hodlá uvést vlastní headset pro kombinaci rozšířené a virtuální reality na přelomu roku 2021 a 2022.

MacRumors