Poslední betaverze tvOS 13.4 odhalila novou Apple TV 4K

Apple vydal nejnovější sestavení betaverzí svých operačních systémů iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4 a tvOS 13.4. Tak jako vždy je vývojáři podrobně prozkoumali.

Kód nakonec přeci vydal své tajemství. V betaverzi tvOS 13.4 se nachází reference na dosud neuvedenou Apple TV s kódovým označením „T1125“. Současné modely přitom nesou označení „J105a“ – Apple TV 4K a „J42d“ – Apple TV HD.

Poslední betaverze tvOS 13.4 odhalila novou Apple TV 4K

Písmeno „T“ obvykle značí interní hardware Applu, tedy vývojové prototypy zařízení. Je dost možné, že inženýři teprve zkoušejí novou Apple TV a výroby se dočkáme až později v letošním roce.

Dle knihoven v tvOS 13.4 lze rovněž usoudit, že nová Apple TV bude mít minimálně procesor Apple A12 Bionic, patrně i A13 Bionic. Půjde tedy o výrazný upgrade, neboť současná generace spoléhá na dnes už starý procesor A10 Fusion. Na druhou stranu se nedočkáme podpory vyššího rozlišení než 4K.

Budoucnost a smysl Apple TV?

S novou hardwarovou výbavou bude Apple TV 4K schopná spouštět nejnovější aplikace a hry ze služby Apple Arcade. Omlazení je tedy více než žádoucí, pakliže ji chce firma udržet jako hlavní multimediální zařízení domácnosti.

Výrboci televizí (Sony, LG, Samsung a další) však i letos nadále pokračují s integrací AirPlay 2 do svých zařízení a někteří instalují také aplikaci Apple TV. Bude hodně záležet, jakou pozici samotná krabička Apple TV v budoucnu zaujme.

9to5Mac