Finanční výsledky Applu za Q1 2020 – Příslušenství poprvé překonalo počítače Mac

Apple oznámil výsledky hospodaření za první fiskální kvartál roku 2020. Kromě rekordních příjmů došlo i na další milník. Macy se propadly za veškeré příslušenství.

Apple opět lámal rekordy. První čtvrtletí fiskálního roku 2020 dosáhl tržeb 91,8 miliard dolarů a z toho 22,2 miliard dolarů čistého zisku. Příjmy Applu výrazně narostly, neboť minulý fiskální rok dosáhl ve stejném čtvrtletí 84,3 miliard dolarů tržeb a 20 miliard čistého zisku. Letošní čtvrtletí tak bylo nejlepší v historii firmy.

Finanční výsledky Applu za Q1 2020 – Příslušenství poprvé překonalo počítače Mac

Akcionáře určitě potěší nárůst marží na 38,4 %, tedy průměrně o 0,4 %.  Mezinárodní trh se podílí na tržbách firmy celými 61 %. Apple bude vyplácet dividendy 0,77 dolarů a to 13. února.

Toto čtvrtletí táhly zejména nové iPhony 11 a iPhony 11 Pro / Pro Max. Levnější iPhone 11 se pak prodával absolutně nejvíce a překonával dražší modely každý prosincový týden.

Počítače na ústupu

Příslušenství také výrazně rostlo. Z loňských 7,3 miliard dosáhlo celých 10 miliard a poprvé překonalo počítače Mac, které se pohybovaly na hranici 7,2 miliard dolarů. Apple Watch a AirPods se staly Vánočním hitem a Apple dle slov Tima Cooka nestíhal uspokojit poptávku.

V pozadí nezůstávají ani služby, které opět rostly. Spíše stagnujícími kategoriemi tedy zůstávají osobní počítače a tablety iPad, které však mohou poskočit letos s očekávaným omlazením produktové řady Pro.

Počítače na ústupu

MacRumors