Apple bude po letech opět na konferenci CES. V hlavní roli bude HomeKit a bezpečnost

Apple se už dlouhé roky neúčastní každoročního veletrhu a konference spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Letos ale udělá výjimku a vyšle svou zástupkyni, která bude hovořit o HomeKitu a bezpečnosti.

Média očekávají, že letošní CES 2020 se zaměří především na domácnosti a chytrou elektroniku. Významnými hráči na tomto poli jsou zejména Google a Amazon, kteří nabízí široké možnosti integrace a jsou oblíbení zejména na americkém trhu.

Poněkud překvapivě se letos přidá i Apple. Firma se tak na CES vrací po skoro třiceti letech, neboť naposledy zde prezentoval John Sculley tablet Newton v roce 1992.

Apple bude po letech opět na konferenci CES. V hlavní roli bude HomeKit a bezpečnost

Amazon, Google a Apple společně za chytrou domácnost

Přítomnost Applu patrně souvisí se společnou snahou tří gigantů, již zmíněného Googlu, Amazonu a Applu o standardizaci rozhraní pro chytrou domácnost.

To by pomohlo všem společně a mohli by rovněž upevnit svou pozici před dalšími hráči, zejména z Asie. Výrobci příslušenství by pak snadněji integrovali podporu pro všechny platformy a obecně by mělo dojít k většímu rozšíření.

Dle známého analytika Marka Gurmana však Apple vysílá svou zástupkyni Jane Horvath zejména proto, aby hovořila o bezpečnosti zařízení v chytré domácnosti a o snahách Applu na tomto poli.

Dané téma se však s nově započnutou spoluprací určitě nevylučuje a souvisí s ní. Konference CES 2020 začíná již 7. ledna.

Apple se na konferenci ukázal i v roce 2018. Nešlo ale o přímou prezentaci nýbrž o bannery, které zdůrazňovaly právě bezpečnost jeho produktů.

MacRumors