Výkonný iMac Pro můžete použít s Pro Display XDR. Nezvládne ale plné 6K rozlišení

Po zahájení objednávek Pro Display XDR se objevil také seznam kompatibilních počítačů Mac. Do nedávna nejvýkonnější iMac Pro na něm kupodivu chybí.

Naštěstí netrvalo dlouho a média možnost připojení Pro Display XDR k iMacu Pro vyzkoušela. Dobrou zprávou tedy je, že počítač a monitor spolu fungují. Bohužel iMac Pro nezvládá vyšší rozlišení než 5K, takže nevyužije plný potenciál 6K obrazovky.

Důvod je čistě technologický. iMac Pro spoléhá na starší generaci procesorů Intel vybavenou řadičem „Alpine Ridge“, která se stará o Thunderbolt 3. Ta nemá dostatečnou přenosovou kapacitu, kterou vyžaduje plné 6K rozlišení.

[HTML1]

Seznam podporovaných počítačů se tedy zúžil na MacBooky Pro 15“ 2018 a novější, MacBook Pro 16“ 2019 nebo iMacy 2019. Všechny tyto počítače by už měly obsahovat nové řadiče „Titan Ridge“ pro Thunderbolt 3, které si poradí s vyššími rozlišeními monitorů.

Pro Display XDR funguje také s vybranými externími grafickými kartami, které ale musí rovněž mít nový řadič „Titan Ridge“. Dle oficiálních stránek Applu jde zatím o jím prodávané eGPU Blackmagic.

Výkonný iMac Pro můžete použít s Pro Display XDR. Nezvládne ale plné 6K rozlišení

MacRumors