Nový Mac Pro se bude nakonec opět vyrábět v Texasu

Apple oznámil, že nový Mac Pro bude nakonec vyrábět v Texasu. Není však jisté, zda budou vyrobené kusy putovat z USA do celého světa.

Apple slavil velkolepý návrat do USA s původním „popelnicovým“ Macem Pro v roce 2013. Zdejší továrna však měla nejistou budoucnost. Objevovalo se mnoho spekulací, že se Apple vrátí s veškerou výrobou opět do Číny.

Paradoxně pak celé situaci napomohla obchodní válka mezi USA a Čínou, vedená administrativou Donalda Trumpa. Komponenty budou dodávat firmy rozmístěné na území USA a finální montáž bude opět probíhat v Texasu.

Mac Pro

Smontováno v USA, prodáno v USA

Vše je nakonec možné díky výjimce z cla, která se nevztahuje na některé v Číně vyrobené komponenty, které jsou ale pro počítač klíčové.

Apple hodlá naplnit závazek, že investuje do Americké ekonomiky 350 miliard dolarů do roku 2023. Za uplynulý rok firma investovala 60 miliard dolarů a podpořila přes 9 000 místních dodavatelů.

Přese všechny famfáry Apple nebyl schopen říci, zda budou nové Macy Pro určené pro celosvětový trh anebo budou distribuovány pouze na území v USA. Je tedy patrně možné, že do Evropy nakonec stejně budeme dovážet modely smontované v Číně.

Zdroj: MacRumors