Nové iPhony v sobě mají hardware pro obousměrné bezdrátové nabíjení. Je ale vypnutý

Nově představené iPhony 11, 11 Pro a 11 Pro Max v sobě mají součástky, které podporují obousměrné bezdrátové nabíjení. Ty jsou však zneaktivněné.

Tuto informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil Sonny Dickinson, který v minulosti blogoval a Apple a přinášel zajímavé informace. Tentokrát zásadně překvapil s tvrzením, že nové iPhony v sobě mají veškeré součástky pro obousměrné bezdrátové nabíjení. Prý jsou ale softwarově vypnuté.

O podpoře obousměrného bezdrátového nabíjení v nových iPhonech se spekulovalo velmi dlouho. Dost možná, že veškeré úniky vycházely ze skutečných komponent. Tedy těch, které jsou v útrobách iPhonu 11, 11 Pro a 11 Pro Max.

Ostatně konkurence jako Samsung Galaxy S10 tuto technologii zvládá, a to na standardu Qi. Uživatelé si tak mohou ze svého telefonu nabít například své hodinky Samsung nebo bezdrátová sluchátka.

Pravdu zjistíme už 20. září

Dickinson se už v minulosti několikrát se svými předpověďmi a úniky trefil. Například když Apple poprvé začal pracovat na AirPower.

Letos se však doslova pár hodin před samotnou Keynote vynořily informace, že nové iPhony nebudou mít obousměrné bezdrátové nabíjení. Nezávisle na sobě to potvrdili Mark Gurman i Ming-Chi Kuo.

Zdali iPhone 11, iPhone 11 Pro a 11 Pro Max opravdu obsahují potřebné součástky se dozvíme už 20. září, kdy prvním zákazníkům nové modely dorazí a server iFixit je rozebere do posledního šroubku.

Zdroj: MacRumors