iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max nakonec patrně mají 6 GB RAM. Procesor Apple Watch S5 je identický s loňským

Už to vypadalo, že nedávné záznamy v čínské registrační databázi nadobro vyřešily spory ohledně velikosti RAM v nových iPhonech. Nyní ale další informace prozradil software Xcode.

Velmi známý vývojář Steve Troughton-Smith je známý tím, že dokáže pod drobnohledem hledat veškeré skryté informace v operačních systémech Applu a jeho vývojářských nástrojích Xcode. Nyní narazil na zajímavou věc.

Vývojářské studio Xcode se dostalo do finální verze 11, která je určena pro vývoj aplikací pro všechny nové operační systémy včetně iOS 13 anebo watchOS 6. Samotný nástroj potvrdil, že všechny nové iPhony mají 4 GB RAM.

Steve však byl na svém twitteru upozorněn, že iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max opravdu mohou mít 6 GB RAM. Po další analýze bylo zjištěno, že vývojářem alokovatelná kapacita RAM je opravdu 4 GB.

Apple Watch Series 5

To ale nijak nevyvrací možnost, že je smartphone osazen celkem 6 GB RAM. Další dvě 2 GB RAM totiž mohou být alokovány pouze pro fotografické operace a práci s videem. Tuto možnost Troughton-Smith nyní prověřuje.

Xcode 11 rovněž potvrdil spekulace o novém procesoru v Apple Watch s označením S5. Jde o naprosto identickou verzi S4, která přišla společně s Apple Watch 4. Majitelé čtyřek tedy mají opět o důvod méně upgradovat.

Pokud tedy vyloženě nepotřebujete 32 GB úložného prostoru v hodinkách na hudbu a neustále zapnutý Always-On displej, není prakticky žádný důvod k nákupu Series 5.

Zdroj: MacRumors