Benchmarky nástupce iPhone XR s čipem A13 odhalují mírný nárůst výkonu

Ještě před samotným nových iPhonů se dostaly na internet výsledky benchmarku výkonu. Dle parametrů by mohlo jít o nástupce současného iPhonu XR.

Dle všech identifikačních parametrů by mohlo jít o nástupce iPhonu XR, tedy patrně iPhone 11. Zařízení má označení N104AP, což sedí s předchozím únikem kódu ze serveru Bloomberg. Ten odhalil, že nástupce modelu XR bude mít kód N104. Server 9to5Mac poté zjistil, že nové modely budou v systému pod štítkem iPhone12,1. Tedy stejným, jako má benchmarkovaný smartphone.

Za předpokladu, že nejde o falešnou stopu, můžeme vidět mírný nárůst výkonu. Výsledek testu jednoho jádra je 5 415 bodů, zatímco loňský XR dosáhl průměrně 4 796 bodů. Jde tedy zhruba o 12-13 % vyšší výkon.

Nástupce iPhone XR Benchmark iPhone 11 Apple A13

Procesor Apple A13 vychází z Apple A12

Nový iPhone má navíc v základu 4 GB RAM, zatímco současný model XR má pouze 3 GB RAM. Zdá se, že čip Apple A13 má podobné parametry jako současný A12. Disponuje rovněž šesti jádry. Pravděpodobně půjde opět o čtyři výkonná a dvě úsporná jádra procesoru.

Výkon více jader se příliš nezvýšil. Výsledek se zastavil na 11 294 bodech, přičemž loňský XR dosáhl 11 192 bodů. Geekbench ale podotýká, že při delší zátěži může dojít k přehřívání, kvůli kterému operační systém uměle omezuje výkon.

Benchmark nevykazuje žádné známky podvrhu, a to ani po přezkoumání majiteli serveru. Patrně je tedy pravý. Letos se patrně razantního nárůstu výkonu možná nedočkáme.

Zdroj: MacRumors