Zaměstnanci Applu už testují herní službu Apple Arcade. Spuštění můžeme očekávat s iOS 13

Herní služba Apple Arcade se zřejmě posouvá do další fáze. Apple zve své zaměstnance k internímu testování a nabízí měsíc zdarma.

Apple spustil interní testování mezi zaměstnanci. Všichni si mohou Apple Arcade vyzkoušet na měsíc zdarma a posléze platí symbolických 49 centů až do uvedení iOS 13. To může znamenat, že služba vyjde buď současně s novým operačním systémem anebo krátce po něm.

Apple Arcade bude dostupná na všechny platformy. Hry spustíte na Macu, iOS zařízeních a Apple TV. Screenshot, který obdržel 9to5Mac pochází z macOS a Mac App Store. Záložka pro herní službu už nabízí některé tituly. Většina z očekávaných her je však stále ve vývoji.

Apple Arcade v interním testování

Zkušební období a pak měsíční poplatky

Apple dosud nijak nekomentoval cenu služby. Zatímco patrně bude nabízet zkušební období zdarma jako všechny ostatní služby Applu, měsíční poplatky jsou neznámé a odhady se velmi liší.

Společnost tvrdí, že služba poskytne už při spuštění 100 her a nabídka bude dále růst. Žádná z her nebude obsahovat reklamu ani mikroplatby. Stačit bude jediné předplatné, které bude možné sdílet v rámci rodiny.

Apple Arcade tak sází spíše na exkluzivitu a vytváří prostor pro nezávislé vývojáře. Naopak patrně vůbec nepřiláká tvůrce velkých her, pro něž byznys model a požadavky nedávají smysl.

Zdroj: MacRumors