Následník základního iPadu přijde letos a bude mít větší displej

Sám Tim Cook říká, že Apple má letos nabitý program, a ještě uvede mnoho produktů. Jedním z očekávaných je i základní iPad, který se dosud nedočkal omlazení.

Server DigiTimes dle svých zdrojů odhaduje, že nový základní iPad by se mohl objevit v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku. Jinými slovy přijde na podzim, a to buď na standardní zářijové Keynote, anebo na speciální říjnové.

Zářijová Keynote však bývá většinou rezervována pro iPhony a Apple Watch. Na druhou stranu původní iPad Pro a iPad mini 4 byly také odhaleny na zářijové Keynote, konkrétně v roce 2015.

Dočkáme se letos omlazeného iPadu?

O příchodu iPadu mluví i ověřené zdroje

Dle DigiTimes Apple sáhne po 10,2“ úhlopříčce displeje, což je mírný nárůst oproti současným 9,7“. Velikost celého iPadu by však nemusela narůst, neboť by se měly ztenčit rámečky displeje jako takového.

Taiwanský server má co se týče předpovědí spíše smíšenou úspěšnost. Na druhou stranu příchod omlazeného iPadu očekávají i úspěšný analytik Ming-Chi Kuo anebo CoinX. Tento twitterový účet drží pomyslné „čisté konto“ se 100% úspěšností. Předpovědí na svém účtu publikuje málo, ale zatím vždy vyšly.

Troufáme si říct, že Apple nejpozději v říjnu představí nástupce základního iPadu. Ten byl naposledy aktualizován na březnové Keynote v roce 2018 zaměřené na školství.

Zdroj: MacRumors