Poslední vývojářská betaverze iOS 13 naznačuje možnost přenosu dat mezi dvěma zařízeními skrze kabel

Od včerejšího dne je k dispozici třetí vývojářská betaverze iOS 13. Mimo jiné byla objevena i funkce, která dovolí přenášet data mezi dvěma iOS zařízeními skrze datový kabel.

Vývojáři už samozřejmě pořádně analyzovali nový kód operačního systému. Nejzajímavější objev se pak přímo týká aplikace Setup, která hraje roli při nastavování nového iOS zařízení, případně jeho obnovení do továrního nastavení.

Aktuálně pokud nastavujete nové zařízení, máte na výběr z několika možností. Buď využijete obnovení z iTunes zálohy v počítači nebo obnovíte zálohu z iCloudu, případně nastavíte zařízení jako zcela nové.

Při volbě iCloudu už nyní můžete zvolit bezdrátový přenos mezi dvěma zařízeními. Postačí, když bude na obou stejné Apple ID a zařízení budou v dosahu.

Přenos dat mezi iPhony pomocí kabelu

Nový kód naznačuje přenos dat mezi iPhony pomocí kabelu

Přenos dat přes oboustranný Lightning nebo USB-C?

Nově přidaný kód nyní dále rozšíří tuto volbu. Data budete moci přenášet přímo pomocí datového kabelu. K popisku přímo v kódu existuje také ikona, která vyobrazuje dva iPhony spojené přes datový kabel.

Zajímavostí je, že jeden patří mezi nové modely s Face ID a druhý má klasický Home Button, patrně s Touch ID. Apple však zatím nenabízí Lightning na Lightning kabely. Navíc při překladu popisu je zarážející upozornění, že oba přístroje mají být po celou dobu připojeny a k nabíjení.

Teoreticky by to mohl být také náznak, že se blíží USB-C v iPhonech, jelikož USB-C na Lightning už existuje.

Funkci se však zatím nikomu úspěšně nepodařilo vyvolat. Buď jde tedy o kusy zatím nevyužitelného kódu, anebo je blokována na specifický hardware.

9to5Mac