Nejen Apple Park – Kanadská pobočka firmy se přestěhuje do futuristické budovy ve Vancouveru (foto)

Apple má oblibu vybírat pro své pobočky budovy s nadčasovou architekturou. Zatímco hlavní sídlo Apple Park připomíná vesmírnou loď, Kanadská pobočka firmy zamíří do skleněné věže.

Zdroje serveru Bloomberg upřesňují, že Apple má zájem o několik pater v nové kancelářské budově ve Vancouveru. Sdílet ji bude s firmami Deloitte, IWG a dalšími. Design této stavby připomíná sadu hracích kostek vyskládaných v patrech na sebe v různých úhlech. Budova je kompletně prosklená.

Nová kancelářská budova ve Vancouveru

Skleněná věž se zatím stále staví a měla by být hotova někdy na jaře příštího roku. Pro případné zájemce nabídne celkem 24 pater. Celková užitná plocha dosáhne 34 tisíc metrů čtverečních. Firma Deloitte si hodlá pronajmou deset nejvyšších pater o celkové rozloze 10 870 metrů čtverečních, zatímco Spaces si pronajme další patra o celkové rozloze 11 150 metrů čtverečních. Apple má dle informací zájem zhruba o dvě patra budovy.

Konkurence za rohem

Přes cestu skleněné věže je pak další významná budova, která připomíná bunkr. Tu chce rekonstruovat Amazon a mít tak sídlo o rozloze 38 650 metrů čtverečních.

V současné době sídlí Apple v Torontu nedaleko svého hlavního Apple Store v Eaton Centre.

Zdroj: 9to5Mac