Další zpráva o chystaném 16“ MacBooku Pro – budeme jí věřit?

Poslední dobou se množí zprávy o tom, že Apple letos na podzim chystá osvěžit své portfolio notebooků. Novým přírůstkem by měl být šestnácti palcový MacBook Pro.

Jeden z analytiků firmy IHS Markit se domnívá, že v Cupertinu skutečně na letošní podzim chystají nový přenosný počítač. Jeff Lin přidává i pár dalších detailů ke své zprávě o tomto novém MacBooku Pro.

Lin se domnívá, že 16“ display bude vyrábět jihokorejská společnost LG Display a rozlišení dosáhne na 3 072 x 1 920 pixelů. To je v portfoliu MacBooků Pro velmi nezvyklá hodnota, neboť rozlišení obvykle kopíruje dvojnásobné hodnoty standardních rozlišení.

Například současný 15“ MacBook Pro má Retina rozlišení 2 880 x 1800, což odpovídá dvojnásobku původní hodnoty 1 440 x 900. Na druhou stranu lze rozlišení škálovat a přepínat, takže vycházet z tohoto předpokladu patrně nemůžeme.

Koncept 16" MacBooku Pro (MacRumors)
Koncept 16″ MacBooku Pro (MacRumors)

IHS Markit se už v minulosti trefila

Lin dále dodává, že technologie obrazovky bude TFT-LCD namísto dříve odhadovaného OLED panelu. Očekávají se prodeje až 250 tisíc kusů měsíčně, pravděpodobně celosvětově.

Na trh by měl nový šestnácti palcový MacBook Pro dorazit letos v září. To je samo o sobě velmi nepravděpodobné, jelikož zářijové Keynote bývají téměř exkluzivně o iPhonech. Pravděpodobnější by byl spíše říjen.

IHS Markit tak v podstatě doplňuje dřívější zprávu Ming-Chi Kua, který hovořil o novém 16“ MacBooku Pro již v únorové zprávě. Navíc má IHS Markit už dvě úspěšné předpovědi. Analytická firma zcela přesně odhalila příchod 10,5“ iPadu Pro anebo Apple Watch. Nejde tedy jen o další analytickou firmu z mnoha.

Vypadá to, že se minimálně nějaké změny v portfoliu dočkáme. Dost možná opravdu už na podzim.

Odstartoval nový program výměny baterií pro všechny MacBooky Pro 15“ 2015 z důvodu přehřívání

Zdroj: MacRumors